2010

 • December

   

 • November

  2010.11.29. Elöntött pince szivattyúzása Sand-Miháld.


  A Nagykanizsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletéről kaptuk a riasztást, hogy a heves esőzés és hóolvadás következtében Sand és Miháld belterületén pincék kerültek elöntésre. 

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.11.29. Sand Miháld. Elöntött pince szivattyúzása.

   

  Gratulálunk!

   

 • Október

  2010.10.09. Rólunk írták.

   

  . Zalai Hírlap: A földi pokolban jártak - A miháldi önkéntes tűzoltók a katasztrófa helyszínén.

  2010.10.06-2010.10.0. Természeti katasztrófa utáni kárelhárítás. Devecser-Kolontár.


  Egyesületünk is részt vett az Ajkai vörösiszap-tározó gátjának átszakadása utáni iszapömlés során keletkezett károk elhárításában. Tagjaink elöntött lakóépületek vízmentesítésében, utak vízsugárral való tisztításában illetve eltűnt személyek keresésében vettek részt. Köszönjük Miháld Község Önkormányzatának és a tagjainkat foglalkoztató vállalkozásoknak, hogy segítették a kárelhárításban való részvételünket.

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.10.06-2010.10.07. Devecser-Kolontár. Kárelhárítás.

 • Szeptember

  2010.09.19. Elöntött pince szivattyúzása Sand.


  A Nagykanizsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletéről kaptuk a riasztást, hogy a napok óta tartó esőzés következtében Sand belterületén egy lakóház pincéje elöntésre került. A hivatásos tűzoltókkal együtt végeztük a kárelhárítást.

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.09.19. Sand. Elöntött pince szivattyúzása.

 • Július

  2010.07.18. Épületre dőlt fa eltávolítása. Pat.


  A Nagykanizsa Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletéről kaptuk a riasztást. A Zalakarosi Tűzőrséggel együtt távolítottuk el a fát és állítottuk helyre a tetőt.

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.07.18. Pat. Épületre dőlt fa eltávolítása.

 • Június

  2010.06.05. CTIF kiképzés. Letenye.


  Egyesületünk ifjúsági csapatának tagjai évek óta ott vannak a Kistolmácsi Tűzoltó Táborban ahol többek közt a CTIF rendszer szerinti versenyzést is gyakorolják. Megszerzett tudásukat felhasználandó a 2010.06.13-án megrendezésre kerülő megyei tűzoltó versenyen indítani szeretnénk őket. Mivel gyakorló pályával nem rendelkezünk szívesen fogadtuk a  Letenyei Tűzoltó Egyesület meghívását melyet ez úton is szeretnénk megköszönni.

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.06.05. Letenye. CTIF kiképzés.

 • Május

  2010.05.28. Rendőrségi, Mentő és Tűzoltó bemutató Zalakomár.

   

  A zalakomári Általános Iskolában vettünk részt rendőrségi, mentő és tűzoltó bemutatón.

  Kapcsolódó: Többszáz gyerek figyelteaz égő autót. (Zalai Hírlap)

  2010.05.23. Falunap Miháld.

   

  A falunapon egyesületünk is képviseltette magát. Oltási bemutatót tartottunk illetve bárki kipróbálhatta a porraloltókat. CTIF versenyre készülő ifjúsági csapatunk is bemutatót tartott.

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.05.23. Miháld. Falunap.

  2010.05.22. Gelse. Gépjárműfecskendő átadása.

   

  A Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől kaptunk meghívást gépjárműfecskendőjük átadására és szentelésére. Résztvettünk a felvonuláson és itt is nagy sikert aratott hagyományőrző bemutatónk.

  Kapcsolódó: Tűzoltóautó felvonulás és szentelés Gelsén (Zalai Hírlap).

  2010.05.16. Viharkárok elhárítása Miháld.

   

  A szokatlanul kedvezőtlen időjárás miatt bekövetkezett viharkárok elhárításában vettünk részt a Nagykanizsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományával együtt.

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.05.16. Miháld Veszélyes fa gyérítése, pince szivattyúzása.

  2010.05.02. Flórián Nap Miháld.

   

  A környékbeli egyesületekkel és hivatásos tűzoltókkal együtt ünnepelte egyesületünk Szent Flórián Napját. Köszönjük a Nagykanizsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, a Balatonmagyaródi, Böhönyei, Gelsei, Lendvai, Letenyei, Murakeresztúri, Muraszerdahelyi, Szepetneki, Szőkedencs, Zalakarosi Tűzoltó Egyesület tűzoltóinak, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket.
   

  Kapcsolódó:Galéria: 2010.05.02. Miháld. Flórián Nap.

   

 • Január

  2010.01.29 Kútba esett állat mentése Miháld

   

  Bejelentés érkezett, hogy egy kiszáradt használaton kívüli kútba esett egy macska. A leeresztett létrán az állat saját erejéből mászott ki.

   

  Kapcsolódó: Galéria: 2010.01.29 Kútba esett állat mentése Miháld

   

  2010. 01. 10. KÖSZÖNJÜK!

   

  Köszönjük a Független Hírügynökségnek, a Hírtvnek, a Kanizsa Rádiónak, a Miháld az én falum blognak, a Nagykanizsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságnak, a Zalai Hírlapnak, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetségnek és mindenkinek akiről talán nem is tudjuk, hogy foglalkozott ügyünkkel, segített bennünket.


  Köszönjük a Nagykanizsai Rendőrkapitányság és a Zalakarosi Rendőrőrs nyomozóinak és rendőreinek, áldozatos, talán már erejükön felül végzett munkáját. Köszönjük mindenkinek aki tevékenyen vagy információval segítette a nyomozást, melynek eredményeként eltulajdonított eszközeink maradéktalanul visszakerülhettek hozzánk.

  Végül és szó szerint nem utolsó sorban, viszont kiemelten, köszönjük Miháld lakóinak, hogy mellettünk álltak a nehéz órákban és olyan támogatásról és összefogásról tettek bizonyságot melyről álmodni sem mertünk. Reméljük nem lesz alkalmunk megszolgálni.

   

   

  Viszont ha szükség lesz ránk mi ott leszünk.

   

   

  A Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.